Опис Гірчиця листова Червоний гігант
Гірчиця салатна Червоний гігант - різновид листової гірчиці, яка за сприятливих умов росту швидко утворює велику розетку соковитого червоно-зеленого строкатого листя. У їжу йде надземна частина рослини, яку зрізають, не очікуючи формування квітконоса. Свіже листя гірчиці в їжу використовують для приготування вітамінних салатів, для бутербродів, як гарнір до м'ясних і рибних страв. Заготовляють листя гірчиці й на зиму - консервують і солять.
Гірчиця листова Червоний Гігант - характеристики й опис сорту:
насіння гірчиці листової;
для відкритого грунту, теплиць і вирощування на підвіконні;
скоростигла культура - вегетаційний період 25-30 діб;
збір врожаю - зрізають розетку повністю або листя вибірково;
плоди - велике соковите листя темно-зеленого кольору з червоними прожилками;
призначення - для свіжого споживання та кулінарного перероблення;
спосіб вирощування - посівом насіння в грунт;
строки посіву у відкритий грунт і під плівку - березень/червень і серпень/жовтень;
глибина загортання насіння - 0,5-1,0 см;
схема вирощування - 15 х 45 см;
проростання насіння - протягом 7-10 днів;
холодостійка культура - легко переносить короткочасні заморозки;
культура дуже чутлива до нестачі сонячного світла - в напівтіні хворіє на хлороз;
грунт підходить будь-який, крім піщаного чи заболочених ділянок;
кращі попередники - огірки, картопля, томати, цибуля тощо.
особливість культури - гірчиця оздоровлює грунт;
рекомендується посадка конвеєром - з інтервалом через 10-15 днів.
Листова гірчиця: вирощування з насіння в домашніх умовах
Листову гірчицю висаджують як основну або ущільнюючу культуру. Висівають у вологий грунт сухим насінням в розкид або рядками. Найкращий урожай при посіві ранньою весною і наприкінці літа. Після появи сходів (на стадії 2-3 справжніх листків) сіянці проріджують - вибрані рослини з неушкодженим корінцем можна акуратно пересадити на нове місце або ж використовувати гірчиці зелень в салат. Подальший догляд стандартний - поливи та розпушування міжрядь.