Дивовижна суміш, що нагадує запах високосортного чаю і запашної приправи, заворожує. І це лише перший вдих аромату базиліка Єреванського. Смак же і зовсім назавжди заволодіє вашою пам'яттю і серцем.
Зовнішній вигляд
Кущ базиліка розлогий, високий, дуже міцний. Темні сухі стебла щільно завішували листям. Забарвлення листя яскраво-фіолетове, блискуче.
Рослина високодекоративна. Після кожного зрізання вона заново обростає стеблами та запашним листям.
Висота рослини: 40-60 см.
Забарвлення: насичено-фіолетове.
Період посадки: квітень-червень.
Період збору: липень-вересень.
Смакові якості
Висушене та свіже листя має не тільки стійкий аромат, але і незмінний смак. Описати його можна як суміш приємної терпкості з гостротою. Листя м'ясисті та соковиті, що надає прянощі особливий шарм.
Прянощі базилік Єреванський в кулінарії
Насичено-фіолетове листя базиліка просякнуте ефірними оліями, тому у свіжому вигляді базилік стає відмінним джерелом рутина, каротину та інших вітамінів.
Найчастіше листя використовуються як запашна приправа. Пряність може бути як свіжою, так і сушеною. Даний сорт стає прекрасним доповненням для соусів, салатів, супів і навіть десертів.