Качановий салат Годар - опис:
сорт: середньостиглий;
качан круглий, діаметр до 15 см, листя середньої щільності, легко відокремлюються від качана;
маса качана: 180-220 г;
період дозрівання від посіву насіння до збору врожаю: 55-65 днів;
смак: ніжний, без гіркоти;
листя: світло-зелене, трохи гофроване зверху, всередині - світлий відтінок;
консистенція листа: масляна, ніжна, соковита;
стійкість до захворювань: висока;
салат можна довго зберігати, транспортувати;
використовується: у свіжому вигляді;
термін посадки: квітень-листопад;
глибина загортання насіння: 1-1,5 см;
Вирощування салату Годар.
Час, коли сіяти качанний салат на розсаду, залежить від потреби дачників. Якщо посадка планується в теплиці це можна робити з квітня по листопад. Розсадний метод вирощування не такий популярний, він послаблює сіянці.
Салат навесні висівають з інтервалом 7-10 днів з квітня до середини липня. Для ранніх сходів повинна бути температура + 5 C, при + 20 C насіння сходить гірше. При посадці у відкритий ґрунт застосовується рядовий спосіб. Між рядами має бути відстань 20-25 см. Через 4 тижні сходи потрібно прорідити, дотримуючись відстані між розсадою у 20-22 см.
Збирати потрібно качанний салат в міру дозрівання. Кочан потрібно зрізати ножем, підгниле листя видалити. Продукт добре зберігається, піддається транспортуванню.