Алексій є колекційним ранньостиглим сортом солодкого перцю. Урожайність рослини становить 9-10 кг/м2. Серед переваг аграрії відзначають стійкість до різних видів мозаїк, температурних перепадів, лежкість, приємну гладку шкірку, вегетаційний термін 110-114 днів.
Зовнішній вигляд:
Кущ є середньорослим, напівштамбовим. Його висота досягає 60-75 см. На гілках розташовуються досить великі плоди. Серед їх ключових характеристик можна виділити такі:
колір – від білого до червоного залежно від стадії зрілості;
шкірка - воскоподібна;
товщина стінок - 7-8 мм;
маса - 160-200 г;
форма - конусоподібна.
Рослина компактна та потужна. Облиственіння достатнє. Насіннєвих камер 2-3, вони легко видаляються при чищенні.
Смакові якості:
Перець дуже смачний та соковитий. Він має солодку м'якоть із приємним ароматом, яка цінується у кулінарному мистецтві.
Перець Олексій у кулінарії:
З цього сорту чудово виходить фарширований перець. Також корисний овоч може стати частиною лечо, аджики, овочевого салату, кетчупу, легких закусок та перших страв. Він добре поєднується з м'ясними стравами та різними гарнірами. Алексій підходить для консервування, сушіння, маринування, заморозки, грилю, а також активно вживається у свіжому вигляді.