Назву цей сорт отримав завдяки своїй схожості з перцями. Це червоні, помаранчеві, жовті плоди, які в середньому важать 80-120 г, довжиною досягають 15 см.
Перцеподібні мають м'ясисту м'якоть, в міру солодку, розсипчасту. Помідори середньостійкі до грибних захворювань. Використовуються, як і у свіжому вигляді, так і для консервування, до того ж завдяки своїй м'ясистій структурі вони ідеально підходять для фарширування: не розвалюються при гасінні, зберігають аромат і смак начинки та томатів.
Плоди цього сорту здатні прикрасити будь-який святковий стіл. Слід також зазначити, що вони містять більше цукрів, ніж звичайні томати, і тому їх можна використовувати у приготуванні дитячого харчування, пюре та соку.