Спаржева квасоля Блаухільде ідеально підходить для вирощування на дачі, в тому числі для прикраси альтанки, огорожі, непривабливої стіни сараю тощо. На відкритій ділянці доведеться натягнути сітку, увіткнути кілки — спорудити опори, без яких неможливо виростити витку квасолю. Лопатки збирають вибірково — не дозволяють їм визріти та загрубіти. Всупереч побоюванням, при кулінарній обробці кольорова квасоля змінює колір з фіолетового (такого неапетитного) на зелений. Спаржева квасоля корисна для організму — містить безліч вітамінів і мікроелементів. Свіжі стручки використовують як окрему страву в тушкованому та смаженому вигляді, для приготування супів і гарнірів, на зиму квасолю консервують і заморожують.